Slávia Trnava

Navigácia

Klubové oblečenie

Kompas a Hezká ovládli Trojkráľovú šestku, uzavreli Trnavskú bežeckú trilógiu

Posledným vrcholom Trnavskej bežeckej trilógie 2023/2024 sa stala Trojkráľová šestka, kde Matúš Kompas zo ŠK ŠOG Nitra triumfoval, zdolávajúc 6,2 km za 21:39 min. Kompas tak dokonal triumf v celej trilógii, ktorá zahŕňala aj Zimný beh zdravia a Trnavský novoročný beh – Memoriál Ladislava Kmeča.

V náročných podmienkach, kedy nezvyčajný intenzívny dážď zahalil trasu, sa na štart postavilo odhodlaných 271 bežcov na Trojkráľovej šestke. Aj napriek nepriaznivému počasiu vládla v areáli trnavskej Slávie pozitívna atmosféra, a to aj vďaka prítomnosti ďalších 36 detí, ktoré absolvovali svoj vlastný beh.

Matúš Kompas predviedol výborný výkon, dobehol na prvom mieste a o 18 sekúnd prekonal Martina Zaťka a o 31 sekúnd Martina Halásza. Svojou suverénnou jazdou si Kompas zabezpečil prvenstvo v celkovej klasifikácii trilógie.

V ženskej kategórii dominovala Zdenka Hezká z AO Šaľa, ktorá si pripísala víťazstvo časom 25:33. Na druhom a treťom mieste sa umiestnili Karin Babková (25:43) a Dagmar Vargová (26:21).

Organizátori ocenili odhodlanie všetkých bežcov a vzdali hold zakladateľovi pretekov, Jaroslavovi Lieskovskému, ktorý v januári oslavuje 75. narodeniny. Vladimír Gubrický, šéf atletického klubu trnavskej Slávie, mu venoval darčekový kôš a poprial všetko dobré.

Výsledky súťaže potvrdzujú, že Trnavská bežecká trilógia 2023/2024 si zaslúžila uzavretie v podaní špičkových bežcov a podporujúcich fanúšikov, ktorí dokázali prekonať aj neprajné počasie.